Gepubliceerd:
Laatste update:

15.000 bezoekers ijsbaan Franciscushuis Weert

WEERT - 3e editie IJsbaan Franciscus Huis Weert wederom succesvol. Op zondag 8 januari sloot de 3e editie van IJsbaan Franciscus Huis Weert haar deuren. Onder het motto: “Cooler maak je het niet mee deze winter”, waren er gedurende 4 weken ruim 15.000 mensen op en rond de ijsbaan.

Mede dankzij alle bezoekers, sponsoren en ruim 200 vrijwilligers kijkt IJsbaan Franciscus Huis wederom terug op een succesvolle tijd. Ook dit jaar was alles gehuld in een échte kerstsfeer. De ijsbaan ademde als het ware de winter en de decemberfeestdagen. Naast veel schaatsplezier, kon men ook genieten van ‘Winterfashion-on-Ice’ en ‘Music-on-Ice’. In de knusse, ‘après-schaats’ lounge zijn vele liters warme chocomelk met slagroom, glühwein en duizenden wafels geserveerd. “Al die activiteit op de ijsbaan is helemaal geweldig, maar het allerbelangrijkste succes vinden we dat wij ook dit jaar het resultaat van de opbrengsten kunnen schenken aan de deelnemende goede doelen zoals Ontspanwater, Toon Hermans Huis Weert, Roparun, Global Exploration, diverse sportverenigingen en nog velen meer. Schaatsen op onze ijsbaan is letterlijk schaatsen voor het goede doel!”, aldus Cees Kersten & Rian Schonkeren, oprichters van Stichting IJsbaan Franciscus Huis Weert. 

Music-on-Ice
Naast schaatsen in het Franciscus Huis kon men dit jaar voor het eerst ook discoschaatsen, dankzij de vlotte mix van kerstmuziek, dance, hits, R&B en Moombathon van DJ TimeBeatz, maar ook DJ Joos On Ice liet vele bekende hits op de ijsbaan klinken. Onder het thema ‘Music-on-Ice’ klonken daarnaast diverse muziekgenres, live op de ijsbaan. Van een Elvis Presley imitatie tot duo formatie 2Men’s Joke met nummers van singer/songwriters uit de sixties tot allround coverband Ongehoord die ijsbaan lieten rocken met songs van onder meer K’s Choice, Alanis Morissette en The Cranberries. 

Winterfashion-on-Ice
Voor de modeliefhebbers organiseerde de ijsbaan ‘Winterfashion-on-Ice’, een ‘coole’ modeshow op het ijs! De ‘Kids on Ice’ showden de laatste winterfashiontrends van Weerter ondernemers. “Persoonlijk vond ik de geschaatste modeshow een heel bijzonder evenement. Erg inspirerend. We spelen nu zelfs met de gedachte om in de 4e editie nog meer shows onder de titel ‘Winterfashion-on-Ice’ te organiseren!”, vult Rian opgetogen aan. 

Schoolarrangementen
Speciaal voor alle scholen uit de regio was het mogelijk om in de 2 weken vóór de Kerstvakantie tegen een gereduceerd groepstarief te komen schaatsen. Diverse scholen - van basisscholen tot en met middelbare scholen – hebben hier met veel enthousiasme gebruik van gemaakt en in het totaal telden IJsbaan Franciscus Huis een kleine 1.000 leerlingen in de ochtenduren. 

Feestelijke opening
Op zondag 11 december opende burgemeester Jos Heijmans – samen met het Bixie team en de Kids on Ice – officieel IJsbaan Franciscus Huis Weert. Aansluitende verzorgde Geertje Puts een schaatsdemo, gaven de Kids on Ice een schitterende schaatsshow en ‘freestylden’ wereldkampioen Fresh All Stars in ‘après-schaats’ lounge. Al met al een bijzondere en feestelijke aftrap van de 3e editie van de ijsbaan. ?

Vrijwilligers & de goede doelen 

De non-profit ijsbaan draait volledig op vrijwilligers. Dit jaar hebben ruim 200 vrijwilligers geheel belangeloos vele uren op en rond de ijsbaan gewerkt met een mooi resultaat voor hun eigen goede doelen. Stichting IJsbaan Franciscus Huis Weert heeft ook dit jaar weer een aanzienlijk bedrag beschikbaar kunnen stellen aan de goede doelen van de vrijwilligers, zoals Ontspanwater, Toon Hermans Huis Weert, Roparun, Hockey Global Exploration, Gaan voor Goud, diverse sportvereniging in de regio, sportclinics Vincent van Gogh, Oad Broere Broeede, Harmonie Weert Zuid etc. “Kijk vol trots terug op een geweldig succes. Zonder vrijwilligers kan de ijsbaan niet bestaan. Zo mooi om te zien dat de ijsbaan op deze wijze operationeel is én dat de goede doelen er bij gebaat zijn. Topprestatie!”, onderstreept Cees krachtig. 

4e editie ijsbaan 2017-2018

De stichting IJsbaan Franciscus Huis Weert formeerde dit jaar voor het eerst met een klein aantal vrijwilligers een projectgroep. Een solide groep vrijwilligers die vanuit een specifieke ervaring, kennis, kunde en/of interesse een daadkrachtige bijdrage leverde. Mede dankzij de projectgroep is het fundament van de stichting nog sterker en kan men gericht plannen maken voor een 4e editie IJsbaan Franciscus Huis Weert 2017-2018. Naast de huidige ‘On-ice-activiteiten’, volgt er aan het einde van dit jaar een Curling competitie voor alle bedrijven in de regio. Wil je je hier nu al voor opgeven als bedrijf/vereniging stuur dan een mailtje naar ijsbaan@franciscushuisweert.nl

Stichting IJsbaan Franciscus Huis Weert

Naast de charitatieve aanpak, zijn participatie door onder meer cliënten van PSW en educatie door het bieden van stageplekken aan scholieren mede belangrijke pijlers van Stichting IJsbaan Franciscus Huis Weert. De stichting komt geheel tegemoet aan de doelstelling van het Franciscus Huis Weert: gebruikmaking van een voormalige kerkgebouw voor maatschappelijke doeleinden, vooral sociale, educatieve en culturele activiteiten. Op deze manier wil de initiatiefnemer een waardige herbestemming geven aan de kerk die werd gebouwd in 1963.

Deel dit artikel:

Reacties