Gepubliceerd:
Laatste update:

Pand voormalige drukkerij Smeets -Stationsstraat- ondergaat metamorfose

WEERT - In 1907 verhuisde Drukkerij Smeets vanuit de Beekstraat naar de Stationsstraat. In 1967 verhuisde Smeets weg uit de binnenstad en werd aan de Molenveldstraat een groot en modern fabriekscomplex in gebruik genomen. Zo kwam het complex leeg te staan. 

Het pand is in een aantal fases gebouwd. Het rechter gedeelte was een uitbreiding van architect Pierre Weegels en bevatte kunstwerken van Charles Eyck met afbeeldingen van het drukkersvak. Deze kunstwerken zijn vlak na de verhuizing uit de gevel gehaald en zijn herplaatst op een zuil aan de Molenveldstraat. Daarna werd de gevel bekleed.

Inmiddels zijn er plannen om het pand aan de Stationsstraat om te bouwen naar 24 appartementen, verdeeld over drie bouwlagen. In het middengedeelte van het gebouw komt een atrium dat dienst doet als ontmoetingsruimte. Op de begane grond komen commerciële ruimten.

 

 

Deel dit artikel:

Reacties