Gepubliceerd:
Laatste update:

Scholengemeenschap Philips van Horne wordt gerevitaliseerd

WEERT - Scholengemeenschap Philips van Horne staat voor de grootste verbouwing in jaren. Sinds de bouw van het schoolgebouw in 1976 zijn er diverse verbouwingen en aanbouwen uitgevoerd. Om het gebouw echter ook voor de komende 20 jaar geschikt te maken voor goed onderwijs, is de school gestart met een vergaande revitalisering. Met het gebruik van meer daglicht, transparante moderne materialen en frisse kleuren, krijgt de school een open en transparante sfeer.

Op dit moment zijn de verschillen in kwaliteit en uitstraling in en om het gebouw groot. Het gebouw is gedateerd en oogt soms onoverzichtelijk. Tijd voor een grondige aanpak die de school toekomstbestendig maakt. Ingang, buitenterrein en gevels worden verfraaid en het schoolplein heringericht. De school krijgt een mooie vernieuwde entree aan de Herenstraat. Ook de kantine wordt in de verbouwing meegenomen. Als laatste zijn ook de lokalen aan de beurt. Hierbij gaat het om alle lokalen die bij de voorgaande verbouwingen niet zijn meegenomen. Het gaat dan om zo’n 60 lokalen in de C- en D-vleugel.

Foto: Mijndert Maes

Deel dit artikel:

Reacties