Gepubliceerd:
Laatste update:

Spoorlijn Hamont - Weert wordt geëlektrificeerd

WEERT - BRUSSEL De spoorlijn van Hamont naar het Nederlandse Weert wordt dan toch geëlektrificeerd zodat reizigers met de trein over de grens kunnen. De Belgische mobiliteitsminister François Bellot (MR) mag op zoek naar Europese subsidies voor twee grensoverschrijdende spoorprojecten. Dat heeft het kernkabinet donderdag beslist.

Het gaat om de elektrificatie tussen Mol en het Nederlandse Weert en de bouw van een treinverbinding tussen Athus en het Franse Mont Saint-Martin. "Door deze belangrijke stap komt de realisatie van de twee projecten een grote stap dichterbij", benadrukt Bellot. "Deze twee belangrijke verbindingen worden al lang bepleit door verschillende sociaal-economische spelers voor wat betreft Athus en door lokale overheden en reizigersorganisaties in Limburg voor wat betreft Mol-Hamont-Weert."

Concreet kreeg Bellot een mandaat om een subsidiedossier in te dienen bij de 'Connecting Europe Facility' van de Europese Commissie. Daardoor zou een deel van de kosten Europees gedragen worden. "Het niet-gesubsidieerde deel zal ten laste worden genomen op Belgisch niveau", aldus nog Bellot.

Deel dit artikel:

Reacties